Ε.Ε.Λ Ασκά (Κύπρος)

Ε.Ε.Λ. 
ΑΣΚΑ

 

 

 

 

Η μονάδα εξυπηρετεί κοινότητα των 350 κατοίκων. Το έργο περιελάμβανε την προμήθεια μιας μονάδας BioBlock® κατασκευασμένη από την ENVITEC Α.Ε.  Το έργο ξεκίνησε τον Μάιο του 2001  και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2001.  

Περιγραφή Μονάδας

Η εγκατάσταση αποτελείται από Μονάδα προεπεξεργασίας, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει χειροκαθοριζόμενη εσχάρα (απομάκρυνση στερεών άνω των 10mm) και δεξαμενή εξάμμωσης-απολίπανσης,  αντλιοστάσιο αποτελούμενο από δυο υποβρύχιες αντλίες (μια εφεδρική) παροχής of 6m3/h, μονάδα BioBlock® Μοντέλο BBH350,  εφοδιασμένη με έναν φυσητήρα παροχής 80Nm3/h στα 850 mbar.

Το Μοντέλο BBH350 έχει διάμετρο 2.60m και συνολικό ύψος 7.5m (στάθμη υγρού στα 7m).

Η περίσσεια παραγόμενη ιλύς απομακρύνεται αυτόματα μέσω ενός αντλητικού συγκροτήματος τύπου air lift και ενός συστήματος ρύθμισης της απομακρυνόμενης ποσότητας με ηλεκτροβάννα, και διοχετεύεται σε κωνική δεξαμενή αποθήκευσης της περίσσειας όπου και τελείται η πάχυνση της ιλύος σε συγκέντρωση 2.5 - 3.0%.

Το επεξεργασμένο υγρό από τη μονάδα BioBlock® τροφοδοτείται στη δεξαμενή χλωρίωσης όπου γίνεται η απολύμανσή του με προσθήκη διαλύματος υποχλωριώδους νατρίου. Η τελική εκροή της μονάδας διοχετεύεται στην δεξαμενή αποθήκευσης από όπου χρησιμοποιείται για άρδευση.Πνευματικά δικαιώματα ENVITEC S.A. © 2014 - 2022

Κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia