Ε.Ε.Λ Μαυρίκας

Ε.Ε.Λ. 
ΜΑΥΡΙΚΑΣ

 

 

 

 

Η μονάδα εξυπηρετεί μια κοινότητα 600 κατοίκων.  Το έργο κατασκευάστηκε από την  ENVITEC A.Ε., η κατασκευή άρχισε τον Ιούλιο 2002, και το έργο παραδόθηκε για λειτουργία (με το κλειδί στο χέρι) τον Οκτώβριο 2002 και από τότε λειτουργεί κανονικά με λύματα.

Περιγραφή Μονάδας

Η εγκατάσταση αποτελείται από  μονάδα προεπεξεργασίας, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει μηχανική εσχάρα (απομάκρυνση στερεών άνω των 10mm) και δεξαμενή εξάμμωσης - απολίπανσης, δεξαμενή εξισορρόπησης 60m3, αντλιοστάσιο αποτελούμενο από δυο υποβρύχιες αντλίες (μια εφεδρική) παροχής of 6m3/h, Μονάδα BioBlock®, μοντέλο BBD 600 εφοδιασμένη με δυο φυσητήρες ρυθμιζόμενης (μέσω inverter) παροχής 140Nm3/h στα 550 mbar.

Το Μοντέλο BBD 600 έχει διάμετρο 6.0 m και συνολικό ύψος 5.0m (στάθμη υγρού στα 4.5m).

Η περίσσεια παραγόμενη ιλύς απομακρύνεται αυτόματα μέσω ενός αντλητικού συγκροτήματος τύπου air lift και ενός συστήματος ρύθμισης της απομακρυνόμενης ποσότητας εξοπλισμένο με ηλεκτροβάννα, και διοχετεύεται σε κωνική δεξαμενή αποθήκευσης της περίσσειας, όπου και τελείται η πάχυνση της ιλύος σε συγκέντρωση 2.5 - 3.0 %.

Το επεξεργασμένο υγρό από τη μονάδα BioBlock® τροφοδοτείται σε μονάδα απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία. Η τελική εκροή της μονάδας διοχετεύεται μέσω υποβρύχιου αντλιοστασίου δυο αντλιών (μια εφεδρική) σε κοντινό  αποδέκτη όπου χρησιμοποιείται για άρδευση.

 

Πνευματικά δικαιώματα ENVITEC S.A. © 2014 - 2022

Κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia