Ε.Ε.Λ Θεολόγου

Ε.Ε.Λ. 
ΘΕΟΛΟΓΟΥ

 

 

 

 

Η μονάδα εξυπηρετεί τον Οικισμό Θεολόγου στον Δήμο Πεταλούδων, γνωστή τουριστική περιοχή στο νησί της Ρόδου, με πληθυσμό 1000 κατοίκων.  Η μονάδα είναι σχεδιασμένη για άμεση επέκταση σε ισοδύναμο πληθυσμό 2000 κατοίκων. Η κατασκευή και οι δοκιμές του έργου έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η  εκκίνηση λειτουργίας του με λύματα, έγινε τον Μάιο του 2004.

Περιγραφή Μονάδας

Η εγκατάσταση αποτελείται από Μονάδα προεπεξεργασίας, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει μηχανική εσχάρα (απομάκρυνση στερεών άνω των 6mm) και δεξαμενή εξάμμωσης - απολίπανσης 110 m3, αντλιοστάσιο αποτελούμενο από δυο υποβρύχιες αντλίες (μια εφεδρική) παροχής of 10m3/h,  μονάδα BioBlock®, μοντέλο BBD 1000 εφοδιασμένη με δυο φυσητήρες παροχής 200Nm3/h στα 550 mbar. Το Μοντελο BBD1000 έχει διάμετρο 7.0m και συνολικό ύψος 5.3m (στάθμη υγρού στα 4.8m).

Η περίσσεια παραγόμενη ιλύς απομακρύνεται αυτόματα μέσω ενός αντλητικού συγκροτήματος τύπου air lift και ενός συστήματος ρύθμισης της απομακρυνόμενης ποσότητας εξοπλισμένο με ηλεκτροβάννα, και διοχετεύεται σε κωνική δεξαμενή αποθήκευσης της περίσσειας, όπου και τελείται η πάχυνση της ιλύος σε συγκέντρωση 2.5 - 3.0 %.

Το επεξεργασμένο υγρό από τη μονάδα BioBlock® τροφοδοτείται σε πλήρες σύστημα διύλισης (αποτελούμενο από δεξαμενή τροφοδοσίας, αντλία αντίστροφης έκπλυσης του φίλτρου κτλ) και από εκεί σε μονάδα απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία.

Η τελική εκροή της μονάδας διοχετεύεται στην δεξαμενή αποθήκευσης από όπου χρησιμοποιείται για διάθεση.

 

Πνευματικά δικαιώματα ENVITEC S.A. © 2014 - 2022

Κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia